Lid worden

Heb je een eigen pony of paard, dan kun je lid worden van DES. Ben je benieuwd of je het leuk zou vinden bij ons, kom dan gerust eens bij een training kijken..

DES is aangesloten bij de KNHS, wat staat voor Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. De KNHS is de overkoepelende organisatie die zich heeft verdeeld in 12 regio’s (provincies) Ponyclub DES behoort bij de regio Noord –
Brabant. De regio is weer onderverdeeld in kringen. DES is ingedeeld in kring WestBrabant. In beide seizoenen (zomer en winter) worden een bepaald aantal kringwedstrijden gereden. De beste resultaten hiervan worden opgeteld en daaruit komen de kringkampioenen en reserve kringkampioenen. In alle klasses wordt per rubriek zowel in de zomer als in de winter een aantal combinaties afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen. Vanuit deze kampioenschappen gaan de beste ruiters vanaf de klasse L (bij dressuur L2) naar de Nationale Kampioenschappen te Ermelo.

Trainingsavonden

DES traint in de zomer (April t/m September) elke woensdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur op het clubterrein aan de Tiggeltsebergstraat in Rijsbergen. In de winter (Oktober t/m Maart) wordt er om de week getraind bij ‘Stal Beekhoeve’ aan de Antwerpseweg 65 in Rijsbergen. Deelnemende leden betalen een bijdrage voor deze winter lessen. Per jaar wordt tijdens de jaarvergadering bekend gemaakt hoe hoog deze bijdrage is. Tijdens de trainingsavonden worden de lessen verzorgd door een drietal commandantes (erkende instructrices), hierbij kun je deelnemen aan dressuur, afdelingsviertal of springen.

Overige activiteiten

Naast de trainingsavonden worden er voor de leden van DES ook diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij moet je denken aan workshops, ponykamp, filmavond, bezoek aan een pretpark, onderlinge wedstrijd, surprise avond, sinterklaasavond of een keertje zwemmen bv.

Voor sommige activiteiten wordt een extra bijdrage gevraagd.

Lid Worden

Je kunt lid worden van onze vereniging vanaf 6 jaar. Het jaar dat je 18 wordt, mag je nog helemaal uitrijden bij de pony afdeling tot en met 31 december.
Tevens heb je een pony / paard nodig om lid te worden. Dit kan een eigen pony zijn of een verzorgpony.

KNHS-wedstrijden rijden

De meeste leden starten KNHS-wedstrijden. Het secretariaat van de vereniging meld je aan bij de KNHS als lid van DES. Als je eenmaal bent aangemeld kun je zelf via MIJN KNHS.nl aanmelden en een startkaart aanvragen. Vanaf het moment dat je van de KNHS een combinatienummer toegewezen hebt gekregen kun je wedstrijden starten.
Als je officiële KNHS-concoursen wil gaan rijden, heb je de volgende spullen nodig:

  • Witte rijbroek
  • Cap
  • Handschoenen
  • Blouse
  • Plastron of Stropdas


Dus lijkt het je leuk om lid te worden van onze vereniging en samen met je pony of paard op een ontspannen manier bezig te zijn met de paardensport, neem dan snel contact op voor een proefles.